Voor we u meer vertellen hoe u een groendak offerte kunt aanvragen, vertellen we graag meer over de voordelen van het groendak. Want een met speciaal daarvoor geschikte flora begroeid dak is niet alleen mooi, het biedt ook veel voordelen.

gdb

Kosten reduceren

De begroeiing beschermt tegen temperatuurinvloeden en weersomstandigheden. In de winter werkt een groendak als thermische isolatie en in de zomer zorgt de begroeiing voor een verkoelend effect. Dit leidt tot lagere energiekosten in de winter en tot een aangenamer binnenklimaat in de zomer. De levende dakbedekking zorgt ook voor extra bescherming tegen slijtage. Gemiddeld heeft een groendak een dubbel zo lange levensduur als een niet speciaal beplant dak.

Klimaatvoordelen

Dakbeplanting zorgt voor filtering van fijnstof en vervuilde lucht. Daarmee levert een groene dakbedekking voor een beter luchtklimaat. Daarnaast absorberen beplante gevels en daken een aanzienlijke  hoeveelheid water. Hiermee wordt de afwatering via het openbare rioleringsstelsel ontlast. En dan is er nog een ander voordeel op klein niveau, maar met een grootst effect. Dak beplanting vormen een extra leefomgeving voor talloze insecten. En daarmee voor vogelsoorten die de insecten eten. Al deze voordelen komen het best tot hun recht bij een groendak dat is aangelegd door een erkende leverancier.

Wat is bepalend voor groendak kosten?

groendak offerteDe realisatie van een groendak verloopt via verschillende fasen. Er vanuit gaande dat de constructie (na onderzoek) geschikt is wordt een wortelbestendige dakafdichting aangebracht. Gevolgd door een beschermde mat. Hierop wordt de drainagelaag aangebracht. Voor het sedumdak, of het extensieve groene dak, kan vervolgens worden gestart met het aanbrengen van de beplanting. Het eindresultaat is een centimeters dikke groen, levende dakbedekking. Hiervoor zijn diverse grassen, vetplanten en kruidensoorten geschikt. Alle soorten zijn in staat om veel water vast te houden. Hiermee geeft de plant zichzelf goede overlevingskansen tijdens periode van droogte.

Een ander type groendak is het intensieve groene dak. Bij het intensieve groendak gaat het om een daktuin, dakbedekking of dakterras met bomen en stuiken. Dit vraagt uiteraard meer van de dakconstructie en een ander manier van aanleggen.

Aanvraag groendak prijs, maatwerk offerte

De opbouw van een optimaal sedumdak of daktuin is maatwerk. Dit geldt ook voor de offerte die aan het project voorafgaat. Net als het gewenste dak, wordt ook de prijsaanbieding opgebouwd uit segmenten. Het is daarom niet mogelijk om u online een juiste prijsindicatie of prijsaanbieding te geven. Voor een offerte op maat vragen wij u dan ook om contact met ons op te nemen via ons online contactformulier.

De prijsaanbieding die wij u vervolgens doen toekomen heeft een aantal garanties:

  1. We zorgen voor een passende en concurrerende prijsaanbieding.
  2. U ontvangt een uitgebreide en gespecialiseerde offerte. Deze is geschikt voor uw eigen informatie, en voor de eventuele aanvraag van subsidie.
  3. Voor meer informatie of nadere toelichting kunt u tijdens openingstijden contact opnemen met onze verkoopafdeling.
  4. Uiteraard is ons prijsvoorstel vrijblijvend.

Om tot het aanbieden van het de juiste offerte te komen is het van belang dat we over zoveel mogelijk actuele informatie beschikken. Daarom vragen wij om naast het invullen van standaard gegevens ook om zoveel mogelijk toegespitste informatie te vermelden. Hieronder vallen: oppervlaktematen, gegevens over de dakconstructie en de dakhelling.

Komt u er niet uit, neemt u dan telefonisch contact met ons op. Een van onze medewerkers zal u graag voorzien van de benodigde informatie en instructies waarmee we u alsnog een passende en gunstige offerte kunnen aanbieden.